Vize | Fransa

Fransa Vizesi| Fransa  Vize Başvuru Belgeleri | Vize Ücretleri |

 Genel_Flag_of_France    Fransa Öğrenci Vizesi

Başvuru Belgeleri

Vize ücreti

 

Fransa vize başvurusu için gerekli evraklar

  1. En az 6 ay geçerli pasaport
  2. Başvuru formu, eksiksiz bir şekilde siyah tükenmez kalemle doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış  olmalıdır.
  3. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  4. 2 adet yakın zamanda çekilmiş biyometrik fotoğraf.
  5. Yurtdışındaki kurs, konaklama ve ücretleri içeren belgeler.
  6. Fransızca öğrenmek için herhangi bir kursa gittiyseniz kurs sertifika veya belgeleri (fotokopileri)
  7. Eğer Türkiye’de öğrenci iseniz: Öğrenci kayıt belgeniz, eğitim belgeleriniz (asılları)
  8.  18 yaşının altında anne-baba ile seyahat etmeyen tüm çocuklar, yanlarında anne-baba tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvaffakatname.
  9. Evli iseniz aile belgeleri.  Evlilik cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  10. Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belgeleri
  11. Uluslararası sağlık sigortası
  12. Maddi ve mesleki durumunuzu gösteren belgeler;
    • Eğer bir şirkette çalışıyorsanız maaş bordrosu veya gelirlerinizi gösteren evrak, işe giriş sigorta bildirgesi ve iş yerinden yetkili makamın onayının olduğu görev yazısı
    • Eğer iş sahibi iseniz firma belgeleri : Ticaret Odası kaydı, en son vergi levhanız, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi (fotokopileri)
    • Kurs, konaklama ve yurtdışındaki yaşam masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı gösteren banka cüzdanları (fotokopileri) veya banka yazıları (asılları)
    • Ailenizin maddi durumunu ve mesleki durumlarını gösteren evraklar (fotokopileri)
    • Mal varlığınız varsa ruhsat veya tapularının fotokopisi

Vize Ücreti

Fransa vize ücreti  30-50 Eurodur. (Kurs süresine göre ücret değişebilir)

 

Fransa vizesi hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.